Wat we gaan doen

Wij willen niet dat banken ons geld nog geven aan bedrijven die fossiele brandstoffen opgraven en verbranden. Daarmee versterken ze de klimaatopwarming. Uit een studie van 2017 door de Klimaatcoalitie bleek dat de 4 Belgische grootbanken - Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC - in de periode 2014 tot 2016 nog €40 miljard investeerden in de fossiele industrie. Dat moet anders.

Daarom willen wij samen met zoveel mogelijk mensen en organisaties de banken voor een ultimatum stellen: move your money, of wij doen het zelf. Onderteken je mee?

Het is eenvoudig: (1) of je bank keurt op haar algemene vergadering in het voorjaar van 2019 een resolutie goed die haar beleid in lijn brengt met het klimaatakkoord van Parijs, (2) of alle ondertekenaars veranderen in juni 2019 samen van bank.

Een campagne met steun van Greenpeace, Hart boven Hard, FairFin en D'URGENT
In alliantie met de "Fossil Banks, No Thanks" campagne van Banktrack

Doe mee!
Ik ben een persoon


Ik kan echt iets doen bewegen. Ik onderteken het ultimatum om mijn bank mee onder druk te zetten: zij mag mijn geld niet meer investeren in de fossiele industrie. Als mijn bank haar beleid niet verandert, zal ik mijn geld in het najaar van 2019 verzetten naar een propere bank.

Ik doe mee!

Wij zijn een organisatie


Wij hebben veel slagkracht. Wij informeren onze leden over deze campagne en tonen zo dat ook wij voor een groenere wereld zijn. Wij gaan tegen april 2019 ook zelf het ultimatum ondertekenen en desnoods ons geld verplaatsen naar een propere bank.

Wij doen mee!

Een campagne met steun van
Move your Money
Hart boven Hard
Move your Money
Greenpeace

Move your Money
FairFin
Kom erbij