VDK BANK STEUNT DE LOKALE ECONOMIE

vdk bank scoort goed op vlak van duurzaamheid. Je geld wordt vooral geïnvesteerd in lokale projecten. Anderzijds heeft vdk bank nog geen duidelijk klimaatbeleid, waardoor het financieren van fossiele brandstoffen niet helemaal uitgesloten is. Lees meer over het investeringsbeleid van vdk bank op bankwijzer.be of in het rapport ‘BankWijzer XL’ (pp. 62-63).

TEVREDEN OVER HET BELEID VAN VDK BANK?

vdk bank zit bij de meest duurzame banken in België, dus van bank veranderen is niet meteen nodig. Je kan natuurlijk wel bijvoorbeeld een extra spaarrekening openen bij een nog duurzamere bank.  Of je kan nog op vele andere manieren Move your Money steunen!
1. Verander van bank tijdens de klimaattop in Glasgow
Met zoveel mogelijke burgers en organisaties verplaatsen we tussen 1 en 12 november 2021 ons geld!
Meld je aan als mover! Je krijgt van ons een handige gids gemaild en je wordt deel van een groeiende community van movers. 
Doe de move!  Stap naar je nieuwe bank en open een rekening. Je nieuwe en oude bank regelen de overstap voor jou via bankswitching.be.
Schrijf een afscheidsbrief.  Laat je oude bank weten waarom je van bank verandert. Hieronder vind je een voorbeeldbrief.
2. Doe meer dan je geld verzetten
Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief, kom naar een van onze infoavonden en volg de campagne op Facebook, Instagram en LinkedIn.
Spreek je omgeving aan! Je familie, vrienden, kennissen en collega’s kunnen ook hun geld verzetten. Spreekt het je aan om supermover te worden?
Overtuig je organisatie! Ga het gesprek aan met je vereniging, je werkgever, je school… en move zo nog meer geld. Je vereniging kan de campagne ook promoten.