VAN LANSCHOT DOET ONVOLDOENDE VOOR HET KLIMAAT

Van Lanschot heeft geen beleid waarmee ze het gebruik van zeer vervuilende fossiele brandstoffen (teerzandolie, schaliegas en kolencentrales) wil tegengaan. Van Lanschot heeft ook geen strategie om via haar investeringen bij te dragen aan de energietransitie. Doordat Van Lanschot een kleine bank is, komt ze er vaak wel goed uit in onderzoeken naar schadelijke investeringen. Meer info over het investeringsbeleid van Van Lanschot vind je op bankwijzer.be.

NIET TEVREDEN OVER HET BELEID VAN LANSCHOT?

1. Verhuis je geld vóór Earth Day (22 april)
Met zoveel mogelijk burgers en organisaties verplaatsen we voor 22 april ons geld!
Meld je aan als mover! Je kan kiezen om reminders te ontvangen en je wordt deel van een groeiende community van movers. 
Doe de move!  Verhuis je geld. Je nieuwe en oude bank regelen de overstap voor jou via bankswitching.be. Lees meer in onze MyM-gids.
Schrijf een afscheidsbrief.  Laat je oude bank weten waarom je van bank verandert. Hieronder vind je een voorbeeldbrief.
2. Doe meer dan je geld verzetten
Pak ermee uit! Post na je verandering van bank een foto met je doorgeknipte bankkaart op sociale media met de hashtag #moveyourmoney.
Spreek je omgeving aan! Je familie, vrienden, kennissen en collega’s kunnen ook hun geld verzetten. Spreekt het je aan om supermover te worden?
Overtuig je organisatie! Ga het gesprek aan met je vereniging, je werkgever, je school… en move zo nog meer geld. Je vereniging kan de campagne ook promoten.