CRELAN IS OP DE GOEDE WEG

Crelan scoort relatief goed op vlak van duurzaamheid. Crelan doet aan liefdadigheid, maar heeft nog geen duurzaam investeringsbeleid dat  bijvoorbeeld fossiele bransdstoffen uitsluit. Toch zien we dat Crelan in de praktijk steeds meer duurzaamheidsprincipes hanteert.  Lees meer over het investeringsbeleid van Crelan in het rapport ‘BankWijzer XL’ (pp. 48-49).

TEVREDEN OVER HET BELEID VAN CRELAN?

Crelan timmert aan de weg richting duurzaamheid, dus van bank veranderen is niet per se nodig. Je kan natuurlijk wel bijvoorbeeld een extra spaarrekening openen bij een nog duurzamere bank.  Of je kan nog op vele andere manieren Move your Money steunen!
1. Verander van bank tijdens de klimaattop in Glasgow
Met zoveel mogelijke burgers en organisaties verplaatsen we tussen 1 en 12 november 2021 ons geld!
Meld je aan als mover! Je krijgt van ons een handige gids gemaild en je wordt deel van een groeiende community van movers. 
Doe de move!  Stap naar je nieuwe bank en open een rekening. Je nieuwe en oude bank regelen de overstap voor jou via bankswitching.be.
Schrijf een afscheidsbrief.  Laat je oude bank weten waarom je van bank verandert. Hieronder vind je een voorbeeldbrief.
2. Doe meer dan je geld verzetten
Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief, kom naar een van onze infoavonden en volg de campagne op Facebook, Instagram en LinkedIn.
Spreek je omgeving aan! Je familie, vrienden, kennissen en collega’s kunnen ook hun geld verzetten. Spreekt het je aan om supermover te worden?
Overtuig je organisatie! Ga het gesprek aan met je vereniging, je werkgever, je school… en move zo nog meer geld. Je vereniging kan de campagne ook promoten.