BEOBANK IS NIET TRANSPARANT

Beobank heeft geen publiek duurzaam investeringsbeleid. Het is dus onbekend bij welke bedrijven en sectoren jouw geld terechtkomt. Wanneer een bank niet communiceert over haar investeringen, betekent dat in de praktijk vaak dat het om onduurzame investeringen gaat. Lees meer over het investeringsbeleid van Beobank in het rapport ‘BankWijzer XL’ (pp. 42-43).

NIET TEVREDEN OVER HET BELEID VAN BEOBANK?

1. Verhuis je geld vóór Earth Day (22 april)
Met zoveel mogelijk burgers en organisaties verplaatsen we voor 22 april ons geld!
Meld je aan als mover! Je kan kiezen om reminders te ontvangen en je wordt deel van een groeiende community van movers. 
Doe de move!  Verhuis je geld. Je nieuwe en oude bank regelen de overstap voor jou via bankswitching.be. Lees meer in onze MyM-gids.
Schrijf een afscheidsbrief.  Laat je oude bank weten waarom je van bank verandert. Hieronder vind je een voorbeeldbrief.
2. Doe meer dan je geld verzetten
Pak ermee uit! Post na je verandering van bank een foto met je doorgeknipte bankkaart op sociale media met de hashtag #moveyourmoney.
Spreek je omgeving aan! Je familie, vrienden, kennissen en collega’s kunnen ook hun geld verzetten. Spreekt het je aan om supermover te worden?
Overtuig je organisatie! Ga het gesprek aan met je vereniging, je werkgever, je school… en move zo nog meer geld. Je vereniging kan de campagne ook promoten.