BELFIUS KOMT HAAR BELOFTES NIET NA

Belfius heeft geen degelijke visie op of beleid over haar impact op de samenleving. Dit is onaanvaardbaar voor een bank die in handen is van de overheid. Op vlak van klimaatbeleid is er voortuitgang op te tekenen, maar door de vele uitzonderingen wordt deze verbetering sterk afgezwakt. Hierdoor kunnen je centen toch nog fossiele brandstoffen financieren. Meer info over het investeringsbeleid van Belfius vind je op bankwijzer.be en in het rapport ‘BankWijzer XL’ (pp. 40-41).

NIET TEVREDEN OVER HET BELEID VAN BELFIUS?

1. Verander van bank tijdens de klimaattop in Glasgow
Met zoveel mogelijke burgers en organisaties verplaatsen we tussen 1 en 12 november 2021 ons geld!
Meld je aan als mover! Je krijgt van ons een handige gids gemaild en je wordt deel van een groeiende community van movers. 
Doe de move!  Stap naar je nieuwe bank en open een rekening. Je nieuwe en oude bank regelen de overstap voor jou via bankswitching.be.
Schrijf een afscheidsbrief.  Laat je oude bank weten waarom je van bank verandert. Hieronder vind je een voorbeeldbrief.
2. Doe meer dan je geld verzetten
Pak ermee uit! Post na je verandering van bank een foto met je doorgeknipte bankkaart op sociale media met de hashtag #moveyourmoney.
Spreek je omgeving aan! Je familie, vrienden, kennissen en collega’s kunnen ook hun geld verzetten. Spreekt het je aan om supermover te worden?
Overtuig je organisatie! Ga het gesprek aan met je vereniging, je werkgever, je school… en move zo nog meer geld. Je vereniging kan de campagne ook promoten.